Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z Frapsem ;l

Rzeżuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z nagrywaniem MC frapsem. Kiedy nie nagrywam mam po 300-400fps ale kiedy włączam frapsa i chcę nagrywać na 60fps to idzie ale kiedy podskoczę czy coś podobnego to nagle spada do 10fps... Moje sprzęciwo:

Procesor : Intel Core i5 2500 4x 3,6gzh

Ram : 8GB DDR3

K. Graficzna : GeForce GTX 560

Nie wiem dla czego tak się dzieje Fraps zakupiony a kiedy ściągnąłem BandiCama wersję próbną mam normalnie 60 i ciśnie na stałych 60fps bez spadku, przeciwnie! mam czasami powyżej 100fps jak nagrywam na 60 :) Ale zakupiłem Frapsa więc nie chcę tracić znów pieniędzy ;l Bardzo proszę o pomoc :(

Wersję MC mam 4gigową, Optifine też mam ale ten mod do nagrywania hmmm.... Zobaczy się ; )

Weteran
Opublikowano

Bo fraps zaniża trochę fps więc przydało by się jak byś użył sobie do nagrywania minecraft'a jednego z modów najlepiej minema:

http://www.minecraftforum.net/topic/926293-minema-131-the-recorder-for-jerk-free-movies-now-with-sound/

Lub wgrać optifine:

http://www.minecraftforum.net/topic/249637-125-optifine-hd-a6-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-more/

@Neonye ja miałem taki sam problem i jakoś wszyło że fraps mi wszystko walił potem musiałem ustawienia minecraft'a na minimalne dawać tak jak i frapsa!

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Tak kurwa wns, na pewno zniża 290 fpsów po skoku i nakręceniu...

Skoro masz 8 gb ramu- minecraft domyślnie pobiera sobie 1 gb ramu.

Zwiększ sobie pobieranie ramu do ok 4 - 4,5 gb ramu.

(Tutków jest pełno i na yt i na mpc.)

I fpsy powinny Ci wysoko skoczyć ;]

Opublikowano

@UP exModerator i klnie na forum...

@Topic

Fraps mocno zaniża ustaw mc 1 rdzeń np.: CPU0 a frapsowi CPU1 w menedżerze zadań windows.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...